Katoavaiset ideat

Katoavaisia ovat ylöskirjaamattomien ideoiden tiet.

Olet juuri pähkäillyt jonkin tärkeän asian parissa pitkän tovin. Et pääse eteenpäin. Turhaudut. Aikaa kuluu hukkaan, mutta et silti osaa lopettaa. Tärkeitä minuutteja tuhlaantuu pähkäillessäsi ongelmaasi. Minuutit muuttuvat tunneiksi. Jossain välissä huomaat taas harhautuneesi Youtuben kissaosastolle. Kissat eivät nyt tälläkään kertaa auta.

Päätät vihdoin pitää tauon. Nyt olisi hyvä käydä suihkussa. Niin ajattelet. Menet suihkuun saadaksesi turhautuneisuutesi taltutettua. Tovin siinä suihkuteltuasi päässäsi alkaa kuulua rutinaa ja kolinaa. Ruosteisiksi luulemasi rattaat aloittavat ruksutuksensa.

Hetken päästä aivojesi ovikello soi. Kappas vain, se on pääsi sisäinen postimies! Tervehdit harvoin näkemääsi tuttua mojovilla yläfemmoilla. Hän ojentaa sinulle sähkeen.

Sähkeessä on ratkaisu ongelmaasi. Se on hyvin simppeli. Lyöt henkiset naamapalmut itsesi kanssa, ja toteat kuinka hölmö olet taas ollut. Sähkeessä on vain pieni ongelma: sen viesti tuhoutuu sekunneissa avaamisen jälkeen. Vähän niin kuin Tompalle kävi aina Mahdottomassa Tehtävässä.

Paitsi että olet kovempi kuin Tomppa. Tai jos et ole kovempi, niin ainakin olet pidempi. Noh, jos et ole pidempikään, niin ainakaan sinulla ei ole toista etuhammasta keskellä naamaa. Tai jos on, niin unohda koko juttu — tässä tapauksessa on varmaan hyvä aika liittyä skientologeihin.


Missä olinkaan? Ai niin. Siinä sähkeessä. Sähkeessä, joka tarjosi ratkaisun ongelmaasi. Huomaat, että aika on jo loppunut, viesti on tuhoutunut ja olet vielä suihkussa. Mehustelit jo ajatuksella siitä, kuinka saisit hommat taas etenemään. Ei enää kissoja vaan pelkkää produktiivista voittokulkua!

Harmillista vain, että harhauduit hetkeksi vertailemaan itseäsi Tomppaan, ja unohdit rekisteröidä sähkeen tiedot omaan arkistoosi. Todettakoon tässä, että suihkussa on vaikea kirjoittaa ylös mitään, ja olit liian mukavuudenhaluinen juoksemaan ulos suihkusta kylmään huoneilmaan hakemaan kynää ja paperia. Ja vaikka olisitkin, olisi kirjoitusvaiheessa sähke jo tuhoutunut.

Palaat ongelmasi eteen. Siirryt takaisin kissaosastolle.

Tuttua? Tervetuloa kerhoon.

Markus Saarinen

Valokuvaaja, zen-mies ja ammattiprokrastinoija. Mediatekniikan insinööri, piilohippi ja mummojen suosikki. Tekniikkaa kaihtamaton, maailmaa ihmettelevä taiteilijasielu, joka yrittää opetella kirjoittamaan ja julkaisemaan enemmän töitään.

  1. Jatka näitä, repeilen urakalla ruudun takana…hauskaa luettavaa ja jotenkin tutun kuuloista 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.